Tort de ciocolata

de pana_luminita in Torturi, 4 Aug 2010 | 6630 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • BLAT:
  •  12 oua
  • 12 linguri de ulei
  • 12 linguri de zahar
  • 12 linguri de faina
  • 4 linguri de cacao
  • 4 plicuri zahar vanilat
  • CREMA
  • 3 oua
  • 3 linguri de amidon
  • 5 linguri cacao
  • 7 linguri de zahar
  • margarina un pachet
  • esenta de rom
  • lapte 300 ml
  • marscapone 250 gr  
  • SIROP:
  • 1 lamaie
  • 250 ml apa
  • 5 ling zahar
  • glazura:
  • 500 gr ciocolata cu lapte
Portii: 25
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata:

BLAT: Separam galbenusurile de albusuri , galbenusurile sunt frecate cu un praf de sare si treptat adaugam cele 12 ling de ulei , obtinem o compozitie cremoasa in care mai adaugam 4 ling de cacao. Separat intr-un bol albusurile sunt batute spuma cu zaharul . Amestecam cele doua compoziti impreuna cu cele 12 linguri de faina.

Intr-o tava tapetata cu hartie pt copt adaugam compozitia si  o introducem la cuptor pt 35 minute.

CREMA: Intr-o cratita adaugam cele 3 oua , esenta de rom,zaharul ,amidonul si cacao le amestecam bine , apoi adaugam laptele punem la foc mic si amestecam continuu pana obtinem o consistenta omogena , lasam crema obtinuta la racit dupa care adaugam margarina si marscapone

SIROP: Intr-o cratita la foc mic punem apa , zaharul si zeama de la o lamaie

GLAZURA: Topim la baine-marine 500 gr ciocolata

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

pana_luminita 1

18.12.2010, 08:07

va multumesc mult pe urarii nu v-am uitat nu prea am avut timp sa bucataresc ! va multumesc

elena1988 1

02.02.2011, 19:19

Cris2711 1

12.02.2011, 16:11

arata supertare

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

4 pere

100 gr brânză gorgonzola DOP

30 gr miere

Miez de nucă

Câteva fire de... citeste mai mult

Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort alb-rosu pentru 8Martie